Udenrigsministeriet har opnået effektivisering på 90 %

Citizen Experience Management – se dit land med borgernes øjne: CEM Institute har automatiseret et CEM-setup for Udenrigsministeriet i Østafrika. Hvert kvartal (siden januar 2011) leveres konjunktur-, markeds- og samfundsanalyser, baseret på dialog med 1.800 kenyanere – nationalt repræsentativt og tilfældigt udvalgt.

Konceptet afvikles på samme måde i Danmark og udspringer fra det tidligere IFKA, Institut for Konjunktur Analyse. Her er softwaren Catglobe et godt eksempel på, hvor effektivt vi har automatiseret arbejdsprocesserne inden for dataindsamling, kvotestyring, databehandling, statistik og rapportering. Før krævede det 11 analysekonsulenter og 3 økonomer at håndtere arbejdsprocesserne. Med softwaren Catglobe kræver det kun 1 person. Konceptet hedder i dag CEM Economy. For at gennemføre det i Østafrika krævede det tilpasning af kulturelle og demografiske forskelle, men ellers blev hele automatikken kopieret.

CEM Economy giver overblik over markeds- og samfundsprognoser, både på den korte og lange bane.

I CEM Economy har erhvervsfolk, politikere, organisationer og journalister adgang til ca. 300 markeds- og samfundsforhold, som løbende opdateres. Hver bruger kan selv opbygge sin egen forside via ”favoritter”, indeholdende de tal, der er væsentlige for brugeren. Brugeren kan også segmentere som i nedenstående eksempel, hvor ”har købt PC” er krydset med ”Erhvervsaviser læst i går”. Brugeren får ligeledes økonomiske prognoser 3-24 måneder frem. På den korte bane (3-12 mdr. frem) baseres prognoserne på forbrugernes indkøbsplaner inden for hver branche. På den lange bane (12 til 24 måneder) udregner Catglobe et vægtet gennemsnit på prognoserne fra Danmarks Statistik, Økonomisk råd, OECD og bankerne.

Sådan fungerer CEM Economy i både Danmark og Østafrika, og der arbejdes på en udvidelse til endnu flere lande.