I 2009 gik Amnesty International og CEM Institute i gang med at opbygge NGO’ernes eget analyseinstitut.
Vi startede med at kortlægge de undersøgelser, som hjælpeorganisationer typisk købte af analyseinstitutter, medie- eller reklamebureauer. Herefter effektiviserede vi analyserne via softwaren Catglobe og gjorde det muligt for hver enkelt organisation at opbygge og tilkoble deres egne individuelle analyser.
Når organisationerne tidligere fik lavet undersøgelser, var de typisk baseret på 1.100 interview – oftest ad hoc baseret. I dag er alle undersøgelserne lagt sammen, og hjælpeorganisationerne har slået sig sammen, hvilket betyder, at der er økonomi til at gennemføre 13.000 interview per år (250 per uge). Dette medfører, at organisationerne løbende kan følge effekten af deres tiltag – altså i realtid. Eller sagt på en anden måde: at organisationerne kan se ud af forruden og ikke kun bagruden. Således kan organisationerne løbende justere deres tiltag og ikke blot konstatere om dét, de gjorde engang, var godt eller skidt.
I praksis er al viden strømlinet, så den enkelte leder i organisationerne har mulighed for at forstå organisationens performance, hvad end det drejer sig om markedsføring, medlemspleje, omdømme eller gennemslagskraft i medierne.
Løsningen betyder, at organisationerne har fået mulighed for at behandle dialog med enkeltindivider (one-2-one), så der automatisk igangsættes handling i forhold til en konkret respondent/medlem, afstemt af anledning og behov. Derfor kan hver enkelt hjælpeorganisation lettere positionere sig, fordi de har sammenhængende indsigt i, hvordan man mest effektivt kan tiltrække og stimulere netop den del af befolkningen, som ønsker at bakke op om den enkelte organisations mission.